De vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Montenegro

13 november 2021, 13:40   Bijgewerkt: 13 november 2021, 14:51

Het Nederlands elftal speelt vanavond de eerste van de twee belangrijke slotduels in de WK-kwalificatiepoule. In Montenegro zal bondscoach Louis van Gaal noodgedwongen enkele wijzigingen moeten doorvoeren. Dit gebeurt in de voorhoede, waar spits Memphis Depay de enige speler is die op zijn plek blijft staan.

De rechtsbuitenpositie was voorafgaand aan deze interlandperiode het grootste vraagteken. Van Gaal gaf op eerdere persconferenties al aan Steven Berghuis als enige serieuze optie voor die plek te beschouwen, maar de Ajacied viel deze week geblesseerd af. Deze week wees hij Steven Bergwijn en Donyell Malen aan als mogelijke vervangers van Berghuis en volgens het Algemeen Dagblad gaat de keuze uiteindelijk vallen op laatstgenoemde.

De krant voorspelde verder dat Arnaut Danjuma op de andere flank mag starten. Hij krijgt daarmee de voorkeur boven Noa Lang. Het zou pas de tweede basisplaats zijn voor de drievoudig international; de laatste keer was in oktober 2018. Zoals gezegd is Memphis gewoon de centrumspits en ook het middenveld kent met Georginio Wijnaldum, Frenkie de Jong en Davy Klaassen weinig verrassingen.

Dat geldt achterin evenmin. Justin Bijlow blijft - zoals verwacht - eerste keus, ondanks de terugkeer van Jasper Cillessen. Voor hem spelen Denzel Dumfries, Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Daley Blind; ook dezelfde namen als in de laatste interlands.

Het duel tegen Montenegro begint om 20:45 uur. Bij winst kan Oranje al zeker zijn van plaatsing voor het WK, al moet achtervolger Noorwegen dan wel een misstap maken tegen Letland. Gebeurt dat niet, dan zal de kraker tussen Oranje en Noorwegen van aanstaande dinsdag in De Kuip doorslaggevend zijn. Op dit moment staat de ploeg van Van Gaal wel twee punten voor op de Noren. 

Vermoedelijke opstelling Oranje: Bijlow; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Blind; Wijnaldum, F. de Jong, Klaassen; Malen, Memphis, Danjuma 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen