Kunststukje Di María helpt Argentinië langs Uruguay

13 november 2021, 09:40

In de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiepoule is Argentinië nog altijd ongeslagen. Afgelopen nacht won de ploeg zonder Lionel Messi - hij viel slechts een kwartier in - met 0-1 van Uruguay. Ángel di María verzorgde al vroeg op schitterende wijze de enige treffer van de wedstrijd.

Geen Messi dus in de basisopstelling van Argentinië. Dat had alles te maken met zijn recente blessure, waar in de Franse media veel over te doen was. Zo maakte Paris Saint-Germains sportief directeur Leonardo openlijk duidelijk niet blij te zijn dat Messi wél naar Argentinië afreisde, terwijl hij de laatste twee duels met PSG door zijn blessure moest missen. Helemaal hersteld was hij inderdaad nog niet, want een basisplaats tegen Uruguay zat er dus niet in.

Uiteraard hebben de Argentijnen nog voldoende andere toppers in huis, zoals ook Messi's ploeggenoot Ángel di María. De aanvaller liet al na zeven minuten zijn klasse zien door de bal voor zijn linkervoet te leggen en met enorm veel gevoel in de verre kruising te leggen. De eindstand bleek daarmee direct bereikt te zijn. De late invalbeurt van Messi en de basisplaats van zijn vriend Luis Suárez bij Uruguay zou daar niets meer aan veranderen. Overigens zaten Ajacieden Lisandro Martínez en Nicolas Tagliafico negentig minuten lang op de bank. 

Met de 0-1 zege gaan de Argentijnen met een goed gevoel richting de belangrijkste wedstrijd van deze week; het thuisduel tegen koploper Brazilië (dan waarschijnlijk wél met Messi). Die ploeg is eveneens nog ongeslagen, maar won drie keer vaker en staat daarmee zes punten los van Argentinië. Voor beide landen is kwalificatie voor het WK overigens al niet meer in gevaar. De ploeg staat momenteel in punten (zestien) gelijk met de nummers vier en vijf, plekken die recht geven op respectievelijk directe plaatsing en play-offs. Virtueel is Uruguay dus echter de nummer zes, wat aan de eindstreep zou betekenen dat het land het WK van 2022 misloopt. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen