'Rangers heeft haast en wil Van Bronckhorst snel aanstellen'

13 november 2021, 08:49

Giovanni van Bronckhorst zou al snel gepresenteerd kunnen worden als nieuwe hoofdtrainer van Rangers FC. De voormalig Feyenoord-coach is dit weekend al in Glasgow om te praten over zijn mogelijke nieuwe functie. Bovendien heeft de club zelf haast bij zijn aanstelling. 

Transferspecialist Fabrizio Romano berichtte eerder al dat Van Bronckhorst een van de drie kandidaten was met wie Rangers dit weekend in gesprek ging. Volgens De Telegraaf wijst veel erop dat hij hoofdkandidaat is. 'Als de gesprekken in de komende 24 uur goed verlopen zou het heel snel kunnen gaan', voorspelde de krant. Van Bronckhorst moet bij Rangers de naar Aston Villa vertrokken Steven Gerrard opvolgen.

Bij het aanstellen van zijn opvolger heeft Rangers haast, zo wist de krant verder te vertellen. Direct na de interlandbreak speelt Rangers namelijk de halve finale van de Schotse beker, thuis tegen Hibernian. Tijdens dat duel wil de club de nieuwe trainer al voor de ploeg hebben staan en daarbij zal hij de dagen ervoor al de tijd moeten krijgen om de spelers voor te bereiden op die wedstrijd.

Van Bronckhorst zou om verschillende redenen de absolute favoriet zijn voor de vacature. Zo zouden onder meer de supporters een duidelijke voorkeur voor de Nederlander hebben, die tussen 1998 en 2001 als speler succesvol was bij de Schotse club. Hij wordt gezien als iemand de cultuur en voetbalstijl van de club kent en daarmee de lijn die Gerrard heeft ingezet door zou kunnen trekken.

Bovendien zit hij Van Bronckhorst al enige tijd zonder club, nadat hij in december 2020 een punt zette achter zijn avontuur bij het Chinese Guangzhou R&F. Van Bronckhorst begon zijn trainersloopbaan bij Feyenoord. Nadat hij daar al enkele jaren assistent was, nam hij in 2015 zelf het roer over. Van Bronckhorst was vier jaar hoofdtrainer in De Kuip en won in die tijd onder meer de landstitel en twee keer de KNVB Beker. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen