Van Gaal weigert over Noorwegen te praten: "Eerst Montenegro"

12 november 2021, 21:37

Louis van Gaal vindt - in tegenstelling tot Davy Klaassen - niet dat we in Nederland al naar het duel met Noorwegen (dinsdag) moeten kijken. Volgens de bondscoach is het namelijk nog niet zomaar bekeken dat Oranje zaterdag Montenegro opzij zet.

"Wij zitten niet in een poule met de beste landen in Europa", begint Van Gaal op de persconferentie in aanloop naar het duel. "We hebben niet tegen Duitsland, Engeland, Frankrijk of Spanje gespeeld. Maar deze landen hebben ook heel veel moeite om dit soort wedstrijden te winnen, tegen landen als Montenegro. Een ploeg die compact verdedigt en hoopt op die ene uitval. Bij Ajax in het gouden tijdperk wonnen we met veel goals tegen de amateurs, maar er vloog er bij ons ook altijd eentje in. Omdat de ruimte achter de verdediging moeilijk te bespelen is. Laat staan als je tegen professionals en tegen Jovetic speelt."

Lees ook: Klaassen moet op zijn tellen passen: "Hou je rekening mee"

Van Gaal vervolgt: "Ik denk dat we het eerst over Montenegro moeten hebben. Pas na die wedstrijd kunnen we naar Noorwegen kijken. Davy Klaassen zei misschien dat we het ook over Noorwegen hebben gehad. Maar wij, de technische staf, hebben alleen over Montenegro gesproken. In onze voorbereiding gingen we ervan uit dat Jovetic zou spelen. Nu dat niet zo blijkt te zijn, maakt dat wel een verschil."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen