Jong Oranje pakt volle buit na twee keepersfouten

12 november 2021, 20:43

Jong Oranje heeft geen fout gemaakt in strijd om kwalificatie voor het jeugd-EK in 2023. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi kwam tegen de leeftijdsgenoten uit Bulgarije weliswaar op achterstand, maar boog dat binnen korte tijd knap om. Jong Oranje zegevierde uiteindelijk met 3-1.

Dat was niet te danken aan een overtuigend optreden van doelman Kjell Scherpen. De sluitpost van Brighton & Hove Albion moest de bal na negentien minuten spelen uit zijn doel halen, nadat hij een voorzet van Martin Minchev volledig verkeerd inschatte. Ook Jong Oranje werd echter geholpen: nadat de Bulgaarse doelman een voorzet vanaf de linkerkant uit zijn handen liet glippen, kon Joshua Zirkzee zijn ploeg op voorsprong schieten. Vanaf elf meter zette hij zijn ploeg in blessuretijd zelfs met een panenka op 3-1.

Kort daarvoor had Ian Maatsen de stand al gelijkgebracht. Bij Jong Oranje begon Maatsen in de achterhoede et Jeremie Frimpong, Sepp van den Berg en Lutsharel Geertruida. Het middenveld werd gevormd door Jurgen Ekkelenkamp, Ludovit Reis en Quinten Timber, terwijl Joshua Zirkzee, Daishawn Redan en Daniël van Kaam het aanvallende trio waren. Liefst zeven basisspelers staan dus in het buitenland onder contract.

Door de overwinning kwam Jong Oranje na vier speelronden op tien punten. Alleen Jong Zwitserland deed het met dertien punten beter, maar dat land heeft een wedstrijd meer gespeeld. Oranje en Zwitserland speelden in hun onderlinge ontmoeting gelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen