FC Barcelona bevestigt sensationele terugkeer Alves

12 november 2021, 20:34   Bijgewerkt: 12 november 2021, 21:10

FC Barcelona heeft de terugkeer van Dani Alves bevestigd. De 38-jarige Braziliaan tekent een contract tot het einde van het seizoen in Camp Nou, waar hij in het verleden al acht zeer succesvolle seizoenen beleefde. Alves komt transfervrij binnen, nadat hij zijn contract bij Sao Paulo onlangs liet ontvinden.

Volgens Fabrizio Romano waren FC Barcelona en Alves - tot voor kort nog onder contractin Brazilië - in afwachting van goedkeuring van LaLiga, de Spaanse hoogste competitie. Barça kreeg vrijdagavond groen licht. Voor Alves, inmiddels 38 jaar, ligt in Camp Nou een contract klaar tot de zomer van 2022. In dat contract is tevens een clausule opgenomen die een verlenging van één seizoen mogelijk maakt.

Alves verdedigde tussen 2008 en 2016 al de clubkleuren van FC Barcelona, dat hem overnam van competitiegenoot Sevilla. Bij de Catalaanse club veroverde Alves onder andere drie keer de Champions League (2009, 2011 en 2015). Tevens werd de Braziliaan er maar liefst zes keer landskampioen. Alves wordt bij FC Barcelona herenigd met Xavi. Zijn oud-medespeler is tegenwoordig de trainer in Barcelona, waar hij de opvolger is van de ontslagen Ronald Koeman.

Lees ook: 'FC Barcelona verrast vriend en vijand met terugkeer Alves'

Naar verluidt gaat Alves - die in totaal 391 keer in actie kwam voor FC Barcelona - voor een 'mini-salaris' aan de slag bij de in financieel zwaar weer verkerende topclub, die onder Xavi graag snel hoopt terug te keren naar waar het een aantal jaar geleden was: de absolute top van Spanje en Europa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen