'FC Barcelona verrast vriend en vijand met terugkeer Dani Alves'

12 november 2021, 14:35   Bijgewerkt: 12 november 2021, 15:11

Dani Alves staat op het punt om terug te keren naar FC Barcelona, zo onthult Sport. Slechts enkele details scheiden de 38-jarige Braziliaanse vleugelverdediger van een rentree in Camp Nou. Barça kan Alves direct aan de selectie toevoegen, daar de speler over een transfervrije status beschikt.

Eerder deze week leek een terugkeer van Alves naar Barcelona nog van de baan. Marca schreef dat de Catalaanse club niet geïnteresseerd was in de diensten van de Braziliaan. Xavi heeft nu alsnog groen licht gegeven om Alves te contracteren. De 119-voudig Braziliaans international, die sinds zijn vertrek bij São Paulo afgelopen zonder club zit, zal in Barcelona een verbintenis tot volgend jaar zomer tekenen.

Alves was eerder tussen 2008 en 2016 werkzaam bij Barcelona. Daarna stond hij op de loonlijst bij Juventus, Paris Saint-Germain en São Paulo. De afgelopen maanden bood de vleugelverdediger zich meerdere keren aan bij zijn oude club. De leiding van Barça twijfelde aanvankelijk over het aantrekken van Alves omdat de Braziliaan een jaartje ouder begint te worden, maar is nu alsnog overstag gegaan.

De terugkeer van Alves zal naar het zich laat aanzien binnen afzienbare tijd worden afgerond. Mogelijk kan de Braziliaan al zijn officiële rentree maken als Barça het volgende week opneemt tegen Espanyol. Alves speelde bij Barcelona jarenlang samen met Xavi, die het stokje heeft overgenomen van Ronald Koeman. Van de huidige selectie kent Alves nog onder meer Gerard Piqué, Sergi Roberto en Sergio Busquets.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen