Kabinetsbesluit valt niet goed bij clubs: "Dit kost tonnen geld"

12 november 2021, 12:37

De nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn nog niet officieel afgekondigd, maar de clubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie voelen de bui al hangen. Het demissionaire kabinet maakt vrijdagavond naar verwachting bekend dat de voetbalstadions de komende weken dicht moeten blijven. Dat besluit valt niet goed in het betaald voetbal.

"Dit komt zó onverwacht. Dit kost tonnen geld. Per wedstrijd. Ik vind dit zeer opmerkelijk. Je gaat ervan uit dat de regels worden gebaseerd op feiten. Hoeveel besmettingen zijn er nou geweest in voetbalstadions? Dat is allemaal onderzocht", wordt Go Ahead Eagles-directeur Jan Willem van Dop geciteerd door de NOS.

De clubs worden financieel flink geraakt door het beleid. "Kijk naar ons. Een gemiddeld kaartje kost 30 euro. Daar hebben wij er 8.000 van. Plus de 1.200 kaarten voor businessseats tegen gemiddeld 100 euro. Het loopt in de tonnen per wedstrijd. En dan hebben we daar nog niet eens de horeca bij gerekend. Of een club als RKC Waalwijk. Zij hadden een uitverkocht huis volgende week tegen Ajax", aldus Van Dop.

FC Groningen schrijft op het clubkanaal dat het zich aansluit bij het statement van de KNVB, terwijl De Graafschap-directeur Hans Martijn Ostendorp het bij Omroep Gelderland heeft over 'zwabberbeleid'.  "Wat de mensen nu gaan doen is bij elkaar komen in huizen om daar wedstrijden te kijken. Of ze zetten in schuren een televisie neer. Er is geen enkele controle en bovendien zitten ze ook nog eens binnen. Ik denk dat de cijfers er alleen maar slechter op worden", zegt hij.

Ook op Twitter klinkt er veel kritiek op de maatregel die het betaald voetbal flink gaat treffen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen