Xavi krijgt steun van oud-ploeggenoot: "Hij krijgt Barça op de rit"

12 november 2021, 09:29

Andrés Iniesta is ervan overtuigd dat FC Barcelona de komende jaren weer gaat domineren als weleer. De Spaanse grootmacht stelde deze week Xavi aan als nieuwe coach, die het stokje overneemt van de ontslagen Ronald Koeman. Iniesta gaat de verrichtingen van zijn oud-ploeggenoot met bovengemiddelde interesse volgen.

Iniesta is in gesprek met Catalunya Ràdio lovend over zijn oud-partner op het middenveld van de Spaanse topclub. "Hij heeft de perfecte persoonlijkheid voor een trainer van FC Barcelona", vertelt de speler van het Japanse Vissel Kobe. "Hij is in staat om mensen te verbinden, weet duidelijk wat hij wil en heeft een sterke mening over het spel."

De laatste weken is Barça bezig aan een dramatische serie in La Liga. De club is afgezakt naar de negende plaats in de competitie en moet vrezen voor een seizoen zonder Champions League-voetbal. "Xavi heeft zelf ook al veel dingen meegemaakt in zijn loopbaan en weet precies hoe het allemaal werkt", zegt de middenvelder. "Hij gaat FC Barcelona weer op de rit krijgen."

Xavi maakte vorige week de overstap van het Qatarese Al-Sadd naar FC Barcelona, waar hij de ploeg weer richting de top moet gaan leiden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen