Portugal op pole position, Duitsland scoort negen keer

11 november 2021, 22:49   Bijgewerkt: 11 november 2021, 23:45

Portugal is er donderdagavond in geslaagd om de koppositie in Groep A van de WK-kwalificatie te grijpen. Dankzij een 0-0 gelijkspel tegen Ierland gaan de Portugezen met een uitstekende uitgangspositie de laatste speeldag in. Duitsland, al geplaatst voor de eindronde, haalde flink uit tegen Liechtenstein (9-0).

Ierland - Portugal 0-0

Portugal ging de wedstrijd in met de wetenschap dat een gelijkspel voldoende zou zijn om op pole position te komen. Ierland bracht de ploeg van bondscoach Fernando Santos enkele keren in verlegenheid, maar slaagde er niet in om de Portugezen echt aan het wankelen te brengen.

Dat lukte ook niet toen Portugal in de slotfase met tien man kwam te staan. Pepe zwaaide bij een luchtduel met zijn arm en kreeg zijn tweede gele kaart van de wedstrijd. Daardoor zal de verdediger er niet bij zijn als zondag de beslissing valt in Groep A. Portugal neemt het dan voor eigen publiek op tegen Servië. Beide landen staan op zeventien punten, maar de Portugezen hebben het voordeel van een beter doelsaldo.

Duitsland - Liechtenstein 9-0

Het werd voor Duitsland een walk in the park in Wolfsburg. Jens Hofer hielp de Duitsers een handje door binnen tien minuten rood te pakken. De verdediger van Liechtenstein plantte zijn noppen in het gezicht van Leon Goretzka en mocht vertrekken. Een kwartier later prijkte een 4-0 stand op het scorebord. Achtereenvolgens waren Ilkay Gündogan, Daniel Kaufmann (eigen doelpunt), Leroy Sané en Marco Reus trefzeker.

Na rust werd de score verder opgevoerd. Sané, Thomas Müller (twee keer), Ridle Baku en Maximilian Göppel zorgden ervoor dat de wedstrijd in 9-0 eindigde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen