Mulder begrijpt Van Gaal: "Dat heeft Lang niet laten zien"

11 november 2021, 20:59

Youri Mulder begrijpt wel dat Louis van Gaal zaterdag tegen Montenegro niet met Noa Lang als rechtsbuiten gaat starten. De bondscoach van het Nederlands elftal vertelde dinsdag tijdens een persbijeenkomst dat hij zijns inziens maar twee opties op die positie heeft: Donyell Malen en Steven Bergwijn.

Van Gaal beschouwt Lang meer als links- dan rechtsbuiten. In de vorige interlandperiode kreeg de aanvaller van Club Brugge nog wel een kans op de rechterflank. Mulder heeft hij toen niet weten te overtuigen. "Lang had problemen in de samenwerking met Dumfries. Hij blokkeerde hem vaak. Dumfries is een speler die er overheen wil. Als dan de rechtsbuiten in de weg staat… dat liep gewoon niet goed", aldus de voormalig voetballer bij Ziggo Sport.

Het ziet ernaar uit dat de keuze van Van Gaal op Malen zal vallen. "Malen is iemand die veel meer gaat zoeken en veel meer in beweging is", vergelijkt Mulder de aanvaller van Borussia Dortmund met Lang. "Malen is ook geen pure rechtsbuiten, maar beweegt meer in de diepte en aan de binnenkant zodat Dumfries er wél overheen kan. Hij heeft ook een actie en scorend vermogen. Nu zeg ik niet dat Noa Lang dat niet heeft, want die heeft dat namelijk ook, maar wel meer van de linkerkant. Ik had gedacht dat hij ook wel aan de rechterkant uit de voeten zou kunnen, maar hij heeft dat niet laten zien."

Normaal gesproken speelt Steven Berghuis onder Van Gaal als rechtsbuiten, maar de aanvaller van Ajax heeft zich geblesseerd afgemeld. Ook Jurriën Timber (blessure) en Joël Drommel (ziek) haakten af, waardoor Bergwijn, Devyne Rensch en Jasper Cillessen aan de selectie zijn toegevoegd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen