Bondscoach rekent op Messi ondanks blessure en beklag PSG

11 november 2021, 18:46

Lionel Messi lijkt deze week gewoon in actie te gaan komen voor Argentinië. De sterspeler miste de laatste twee wedstrijden van Paris Saint-Germain wegens een blessure, maar bondscoach Lionel Scaloni rekent erop dat hij tegen Uruguay en Brazilië wel kan spelen.

Dat vertelde Scaloni donderdag tijdens zijn persmoment. Hij meldde daar dat Messi zijn individuele trainingen goed heeft doorstaan en vrijdag tegen Uruguay in de basis zou kunnen starten. "Leo wil spelen en ik wil ook dat hij speelt. Als hij in orde blijft, zal hij spelen", verzekerde Scaloni, die een definitieve beslissing tot later op de dag uitstelde.

Bij Paris Saint-Germain zal men niet helemaal blij zijn met de ontwikkelingen rond Messi bij Argentinië. Eerder liet sportief directeur Leonardo al weten niet blij te zijn dat de Argentijn afreisde, terwijl hij nog herstellende was van zijn blessure. "We hebben geen regels overtreden", stelde Scaloni echter. Hij gaf aan de reactie van Leonardo te begrijpen, maar benadrukte dat het huidige interlandschema een probleem is voor alle Europese topclubs.

Het Argentinië van Messi speelt in de nacht van vrijdag op zaterdag om 00:00 uur (Nederlandse tijd) de uitwedstrijd tegen Uruguay. Vier dagen later wacht de topper tegen Brazilië, de koploper van de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatiepoule. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen