Brobbey maakt geen geheim van frustraties: "Iedereen wil spelen"

11 november 2021, 18:00

De transfer van Brian Brobbey naar RB Leipzig is nog niet geworden wat de jonge spits ervan gehoopt had. Sinds zijn komst maakte de spits niet meer dan 37 minuten in de Bundesliga. Zijn frustraties daarover hield Brobbey niet geheim.

"Natuurlijk is het niet leuk", reageerde Brobbey in gesprek met ESPN. "Iedereen wil spelen. Als jij in mijn schoenen zou staan, had je hetzelfde gewild." Toch is een winterse verhuur niet aan de orde, zo maakte de negentienjarige spits duidelijk. "Nee", antwoordde hij stellig.

Overigens ontbrak Brobbey, die zich inmiddels weer bij Jong Oranje heeft gemeld, na de vorige interlandperiode ook enkele weken wegens een spierblessure. Zo kon hij ook geen minuten maken in de Champions League en de DFB-Pokal, waar hij tot dan toe wel telkens als invaller in actie kwam.

Zirkzee

Naast zijn tijd bij Leipzig kwam ook Jong Oranje aan bod, in het bijzonder de wisselwerking tussen hem en Joshua Zirkzee. "Ik kan het op de training goed met hem vinden", zei Brobbey. "Het is een goede speler die je altijd in de voeten in kan spelen en die kan sturen. Hij komt in de bal, ik ben meer van het diepgaan en af en toe wisselen we dat af."

Jong Oranje speelt vrijdag om 18:45 uur de eerste wedstrijd van deze interlandperiode, met de leeftijdgenoten van Bulgarije als tegenstander. Of Brobbey dan al in actie komt, is nog de vraag. De spits is na zijn recente blessure nog niet helemaal wedstrijdfit. 

Lees ook: Leipzig bezorgd over Brobbey: ''Niet dat wij hem hebben opgeëist"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen