Ruime zege AZ; Cerny maakt minuten bij verliezend Twente

11 november 2021, 16:35

Veel Eredivisieclubs grepen deze interlandbreak aan om met een vaak ietwat uitgedunde ploeg een oefenwedstrijd te spelen. Dat gold ook voor AZ, FC Twente, sc Heerenveen, FC Groningen, Heracles Almelo, Go Ahead Eagles, SC Cambuur en PEC Zwolle. Zij kwamen donderdagmiddag allemaal in actie, met wisselende resultaten. 

AZ - Lommel SK 4-0

AZ kwam woensdagmiddag in een besloten oefenduel in actie tegen Lommel SK. NH Sport was erbij en zag hoe trainer Pascal Jansen zijn uitgedunde selectie in een 5-3-2-formatie liet aantreden. Dat leverde succes op, want de Alkmaarders wonnen ruim van de Belgische tweedeklasser. Nadat Dani de Wit in de eerste helft uit een penalty 1-0 had gemaakt, kwam AZ na rust echt op stoom. Jelle Duin, opnieuw Dani de Wit en Tijjani Reijnders zorgden uiteindelijk voor een eindstand van 4-0.

FC Twente - Waasland-Beveren 1-2

FC Twente had in eigen huis minder succes tegen een competitiegenoot van Lommel, Waasland-Beveren. De Belgen wonnen in Enschede verrassend met 1-2. Daarbij was het Luka Ilic die nog iets terug kon doen namens zijn ploeg door van elf meter de aansluitingstreffer binnen te schieten. Overigens was de uitslag niet het belangrijkste voor Twente: Vaclav Cerny maakte voor het eerst sinds zijn tien maanden durende blessure weer minuten. De Tsjech stond aan de aftrap en deed twintig minuten mee.

Overige uitslagen:

VfL Osnabrück - sc Heerenveen 2-1

Fortuna Düsseldorf - Heracles Almelo 2-1

FC Groningen - FC Emmen 0-0

SV Meppen - Go Ahead Eagles 0-3

NAC Breda - PEC Zwolle 2-4

SC Cambuur - Borussia Dortmund II 1-0

Lees ook: Dessers maakt kwartet treffers in oefenwedstrijd tegen NEC

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen