Kritiek op Van Gaal: "Gooit de Hollandse School te grabbel"

11 november 2021, 16:09

Valentijn Driessen kan zich niet helemaal vinden in alle lof die bondscoach Louis van Gaal krijgt. De resultaten van het Nederlands elftal zijn sinds zijn aanstelling goed, maar dat is volgens de journalist niet genoeg. Ook Van Gaals spelopvatting zou volgens hem bij Oranje moeten passen, wat niet zo is.

"Ik hoor van mensen die met hem werken dat het zo'n innemende man is, maar zelf zou ik het alleen niet weten", haalde Driessen uit in een gesprek met Veronica Superguide. "Ik weet wel wat ik van hem vind als trainer en dat is niet per se positief", zo was hij duidelijk.

"Ik vind dat niet alleen het resultaat telt, maar ook de manier waarop", leek Driessen te verwijzen naar Van Gaals voorkeur voor een 5-3-2-systeem. "Voor het Nederlands elftal is dat de Hollandse School en die gooit Van Gaal helaas te grabbel."

Dat Driessen en Van Gaal niet altijd op één lijn liggen, bleek al uit eerdere persmomenten. "Ik spreek hem alleen op persconferenties en dan ben ik geen schoothondje, nee", aldus Driessen, die de geruchten heeft meegekregen dat Van Gaal die aanvaringen weer gebruikt als signaal richting zijn spelersgroep. "Ik heb het gehoord, maar niet van Van Gaal zelf of van spelers. Ik weet alleen wel dat niks zomaar is bij hem, dus het zou me niet verbazen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen