Van Dijk spoedig op visite bij Wenger: "Ik vind het geen goed idee"

11 november 2021, 09:33

Virgil van Dijk gaat binnenkort in gesprek met voormalig Arsenal-trainer Arséne Wenger, die momenteel werkzaam is voor wereldvoetbalbond FIFA. De Nederlandse verdediger is namelijk geen voorstander van de plannen om het WK iedere twee jaar te houden.

Volgens Van Dijk is de speelkalender overvol. "Na het seizoen, in juni, gaan we nog vier Nations League-wedstrijden spelen. Dat is aardig wat. We mogen natuurlijk niet klagen, maar het volle schema kan blessures opleveren", citeert Voetbal International de voormalig verdediger van FC Groningen.

De Oranje-aanvoerder geeft aan dat er onder meer contact is met de Professional Footballers Association in Engeland. "Binnenkort staat er een meeting gepland van Liverpool-spelers, waaronder ikzelf, met Arsène Wenger. Dat gaat over het plan om elke twee jaar een WK te spelen. Wij als spelers geven onze mening. Wanneer wij als senior-spelers van Liverpool en van andere Engelse topclubs dat doen, dan móeten ze wel luisteren, denk ik."

Lees ook: Wenger houdt voet bij stuk en wil WK om de twee jaar

Van Dijk is geen voorstander van de plannen van FIFA om het WK iedere twee jaar te houden. "De wedstrijden stapelen zich op. Aan de andere kant is wedstrijden spelen het leukste dat er is. Maar we moeten ook goed kijken naar de gezondheid en de veiligheid van de spelers. Naar de ruimte en vrijheid tussen het eind van een seizoen en de start van een nieuw seizoen. Zodat iedereen kan herstellen. Ik vind het geen goed idee, elke twee jaar een WK. Meer nog omdat het WK speciaal moet blijven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen