Dit zijn de grote dilemma's voor Van Gaal deze interlandperiode

10 november 2021, 22:46

Zaterdagavond begint het Nederlands elftal aan het cruciale tweeluik in de WK-kwalificatie. Oranje staat momenteel bovenaan in de poule en speelt alleen nog tegen Montenegro en later deze week (dinsdag) tegen Noorwegen. De tijd van experimenteren voor bondscoach Louis van Gaal is over en dus moet hij langzaam richting een vast elftal gaan bouwen. Dit zijn de dilemma's waar hij nog voor staat.

Dilemma 1: de doelman

In Nederland is de tendens duidelijk: Justin Bijlow is de eerste keeper voor de komende jaren. Toch durft Van Gaal het nog niet aan om definitief een vaste eerste doelman te benoemen. De bondscoach en keeperstrainer Frans Hoek zijn erg te spreken over Mark Flekken, maar hebben Jasper Cillessen en Tim Krul ook nog altijd niet afgeschreven. Krul meldde zich af voor deze interlandperiode, waardoor Cillessen juist weer in beeld kwam. Kan hij nog een bedreiging worden voor Bijlow?

Dilemma 2: Wie ondersteunt Frenkie en Wijnaldum

Ondanks dat beide spelers niet in de beste fase van hun leven verkeren, lijken Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum zekerheidjes op het middenveld van Oranje. De grote vraag is echter wie hen gaat ondersteunen. De afgelopen interlands presteerde Davy Klaassen ontzettend goed, maar hij is bij Ajax inmiddels op de bank beland. Onder Ronald Koeman kon Marten de Roon nog vaak op een basisplek rekenen, terwijl zijn ploeggenoot Teun Koopmeiners de laastste weken ook ijzersterk speelt bij Atalanta. Alsof de keuze dan al niet lastig genoeg is, heeft hij ook nog te kiezen uit Ryan Gravenberch en Guus Til.

Dilemma 3: de flanken

In de voorhoede van Oranje staat er slechts één naam vast en dat is Memphis. Naar alle waarschijnlijkheid zal hij gewoon weer in de punt van de aanval staan, maar de flanken zijn nog twee vraagtekens. Eerder gaf Van Gaal al aan dat de vleugellamheid het grote manco is van dit elftal. Daarnaast is ook de in topvorm verkerende Steven Berghuis nog weggevallen. Noa Lang en Anaut Danjuma presteren bij hun clubs uitstekend en maakten ook tegen Gibraltar een goede indruk. De kans is dan ook groot dat een van hen de linksbuitenpositie zal bekleden. Donyell Malen is wat aan het kwakkelen bij Borussia Dortmund, maar op de persconferentie leek Van Gaal te hinten naar Malen op rechtsbuiten. Ook Steven Bergwijn zit nog bij de selectie en Memphis kan op de zijkant worden geposteerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen