Chiellini speelt liever in Super League dan Serie A: "Onhoudbaar"

10 november 2021, 21:05

Enkele maanden na de grote commotie om de Super League, heeft Giorgio Chiellini aangegeven nog altijd groot voorstander te zijn van het initiatief. Verschillende clubs wilden een afgesloten competitie starten met de beste clubs van Europa. Met name door de verafschuwing van de fans trokken veel clubs zich terug, maar Juventus en Chiellini hopen er nog altijd op.

Chiellini doet tegenover DAZN zijn beklag over de huidige gang van zaken in de voetballerij. "De focus zal steeds meer internationaal zijn, in plaats van op de nationale competities. Spelers van het niveau Juventus willen graag Europese wedstrijden spelen. Fans willen graag Europese wedstrijden zien. Met alle respect voor de wedstrijden in de Serie A."

Een ander belangrijk argument dat Chiellini aanhaalt voor de Super League, is dat de huidige voetbalkalender overvol is. "Op dit moment kun je dat niet meer terugdraaien. Eigenlijk moeten alle bonden, clubs en spelers met elkaar om de tafel om alles opnieuw in te delen en beter te plannen. In Amerika weten ze wel raad met dit soort dingen, daar is in iedere sport een Super League."

Lees ook: 'De Ligt ziet één concurrent vertrekken en één blijven bij Juventus'

Toch lijkt het erop dat de Super League in de komende jaren geen bestaansrecht zal vergaren, dus zinspeelt Chiellini wel op een andere verandering binnen de Italiaanse competitie. "Er moeten echt minder clubs komen in de Serie A. Achttien, misschien zelfs wel zestien clubs is veel beter. Daarmee is de kalender minder vol en is er meer ruimte voor Europese wedstrijden. Op dit moment wordt er niets aan gedaan en is het echt onhoudbaar aan het worden. Dat voelen de fans ook.''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen