Van Dijk doet oproep aan Oranje-fans richting 'Noorwegen'

10 november 2021, 18:19

De ontknoping van de WK-kwalificatiecyclus nadert zijn einde en het Nederlands elftal staat er prima voor. De mannen van Louis van Gaal gaan aan de leiding in de poule en zijn nog twee wedstrijden verwijderd van de groepswinst. Eerst staat het duel met Montenegro nog op het programma, maar later volgt de cruciale ontmoeting met nummer twee Noorwegen. Door die wedstrijd heeft aanvoerder Virgil van Dijk een belangrijke boodschap richting de Oranje-fans.

Voor Van Dijk is de wedstrijd tegen Noorwegen extra cruciaal. De grote centrale verdediger heeft op 30-jarige leeftijd al een prachtige carrière meegemaakt, maar hij speelde nog nooit een eindronde met Nederland. Vorige zomer leek het Europees Kampioenschap zijn eerste eindronde te worden, maar een zware knieblessure gooide roet in het eten.

In een interview met De Telegraaf richt Van Dijk het woord richting de Oranje-supporters. "We hebben een mooie en grote kans om ons te kwalificeren. Iedereen moet erachter gaan staan. Ook de fans. Ik roep iedereen op: kom met vlaggen naar De Kuip en steun ons. We moeten er met zijn allen voor gaan zorgen, dat we naar het WK gaan."

"Het Nederlands elftal blijft heel speciaal voor me. Ik ben aanvoerder, we zijn bijna gekwalificeerd, kunnen straks hopelijk toe gaan werken naar een WK." Van Dijk erkent echter dat hij na zijn blessure in Oranje nog niet helemaal de oude was. "Natuurlijk zijn er momenten, waarop het beter kan als team of persoonlijk. Maar als je bij de beste 24 spelers van Nederland mag zitten, dan ben je bevoorrecht. Daar moet je van genieten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen