'Xavi wil door Koeman weggestuurde speler als eerste aanwinst'

10 november 2021, 15:53

Xavi is als nieuwe trainer van FC Barcelona al druk bezig met het versterken van zijn selectie. De Spaanse coach aast vooral op aanvallende impulsen en kijkt daarvoor eerst rond tussen de spelers die Barça zelf onder contract heeft. Volgens het Portugese Record is de topclub namelijk van plan om Trincão terug te halen naar Barcelona.

De Portugese buitenspeler werd deze zomer op huurbasis naar de Premier League gestuurd, waar hij onder contract staat bij Wolverhampton Wanderers. Ronald Koeman deed in zijn eerste seizoen nauwelijks een beroep op de Portugees, die daarom voor een tijdelijk vertrek naar Engeland koos. Nu Koeman is ontslagen, gloren er nieuwe kansen voor Trincão.

Xavi zou het wél in de 21-jarige aanvaller zien zitten en overweegt zijn verhuurperiode daarom vroegtijdig af te breken. Het is echter niet waarschijnlijk dat Wolves daarmee akkoord gaat. De Premier League-club nam een optie tot koop van dertig miljoen euro op in de deal en maakten voorafgaand al zes miljoen euro over op de bankrekening van FC Barcelona. Met acht optredens in de Premier League is Trincão bovendien een gewaardeerde kracht in de selectie van de Engelsen.

Xavi zit vrij dun in zijn aanvallers. Momenteel zijn Ansu Fati, Martin Braighwaite, Ousmane Dembélé en Sergio Agüero geblesseerd. Laatstgenoemde komt dit jaar vanwege een hartonderzoek sowieso niet meer in actie. In de voorhoede kan Xavi daarom momenteel alleen kiezen voor Memphis Depay, Philippe Coutinho, Yusuf Demir en Luuk de Jong. Laatstgenoemde zou van de oud-topmiddenvelder in de winter alweer mogen vertrekken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen