Chinezen ontvangen één euro voor overname ADO

10 november 2021, 14:32

United Vansen ontvangt binnenkort een bedrag van slechts één euro voor het totale aandelenpakket van ADO Den Haag. Als de Chinese grootaandeelhouder met dat symbolische bod akkoord gaat, komt de Keuken Kampioen Divisie-club in handen van Globalon Football Holdings.

Volgens herstructureringsdeskundige Jeroen Reiziger zit er niet meer in voor de Chinese partij. "De club is technisch gezien failliet. De aandelen van ADO zijn op dit moment niks waard", vertelt hij aan Omroep West. "Die ene euro is wel 'één klein onderdeeltje van een groter geheel." Door het bod te accepteren hoeft UVS de twee miljoen euro die het ADO schuldig is niet meer te betalen. "Ook behoudt UVS gedurende twee jaar nog vijf procent van de aandelen. Hierdoor kunnen zij in China aangeven dat ze nog altijd aandeelhouder zijn. Dat is om hun moverende redenen van belang."

Globalon Football Holdings wordt de nieuwe eigenaar van ADO Den Haag. Maandenlang moest de gedegradeerde club vrezen voor het voortbestaan, maar vorige maand kregen de Hagenaars goed nieuws over het afwenden van een faillissement. Voor de overname van Globalon Football Holdings moet de KNVB echter eerst nog wel groen licht geven. De verwachting is dat de bond daarmee akkoord gaat.

ADO Den Haag kan zich daardoor eindelijk weer op het sportieve aspect richten. Vanwege de financiële wanorde kreeg de ploeg van Ruud Brood de voorbije maanden al zes punten in mindering. Daardoor bedraagt de achterstand op koploper FC Volendam nu al elf punten en bezetten de Hagenaars de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen