Van de Ven was rond met twee Nederlandse topclubs

10 november 2021, 13:18   Bijgewerkt: 10 november 2021, 13:23

Mickey van de Ven heeft zich na een geslaagde invalbeurt van 34 minuten tegen FC Augsburg in de kijker gespeeld van Jong Oranje. De twintigjarige centrumverdediger behoort deze week tot de selectie. Zijn uitverkiezing vormt een nieuw hoogtepunt in een krankzinnig jaar voor de oud-speler van FC Volendam, die afgelopen zomer nog probeerde weg te komen uit de Keuken Kampioen Divisie door een arbitragezaak.

De rechter stelde FC Volendam echter in het gelijk, waardoor hij tot het einde van de transfermarkt dacht in de Eerste Divisie te blijven. "Ik dacht: daar ga ik, nog een jaar Volendam", blikt hij terug in gesprek met de NOS. "Die laatste dag was gekkenwerk. Feyenoord was rond. PSV was rond. En Wolfsburg was rond. Toen had ik opeens een keuze. Ik koos voor Wolfsburg omdat ik al zo lang contact met ze had en zij mij die hele transferperiode gesteund hebben, wat er ook gebeurde."

Van de Ven was dolblij dat hij in Mark van Bommel een Nederlandse coach had toen hij binnenkwam bij Wolfsburg. "Maar toen hij ontslagen werd, was dat voor mij ook de eerste keer. Ik opende de appgroep en zag een bericht dat hij ontslagen was. Ik heb hem nog een appje gestuurd en daar reageerde hij goed op. Veel mensen maakten zich zorgen om mij en dachten dat het voor mij dan ook wel afgelopen zou zijn. Maar dat is gelukkig niet zo."

Bij Wolfsburg speelt hij samen met één landgenoot: Wout Weghorst. "Wout is echt een rustige, lieve man. Een topper, ook in de kleedkamer. Maar hij heeft een gezin, dus dan is het logisch dat hij na de training naar huis gaat om bij de kinderen te zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen