Oranje traint zonder Wijnaldum; Van Dijk droomt van WK

10 november 2021, 12:29

Het Nederlands elftal is zonder Georginio Wijnaldum begonnen aan de voorbereiding op het cruciale slot van de WK-kwalificatie. De middenvelder van Paris Saint-Germain is volgens De Telegraaf 'ziekjes' en moest de training daarom laten schieten. Bondscoach Louis van Gaal werkt daarom met 23 spelers toe naar de clash met Montenegro.

Het is nog onduidelijk of Wijnaldum komende zaterdag inzetbaar is als Oranje op bezoek gaat bij Montenegro. 'Het gaat niet om corona, want iedereen is bij binnenkomst dubbel getest (sneltest en PCR-testen) en alle uitslagen waren negatief', schrijft De Telegraaf. Mocht Wijnaldum niet inzetbaar zijn, lijken Guus Til of Ryan Gravenberch zijn meest logische vervangers.

Van Dijk

Virgil van Dijk hoopt zich deze week met het Nederlands elftal te plaatsen voor het WK in Qatar. De aanvoerder van het Nederlands elftal dacht afgelopen zomer aan zijn eerste eindtoernooi te gaan beginnen, maar de centrumverdediger moest die droom uit zijn hoofd zetten vanwege een zware knieblessure. "We willen allemaal naar het WK. Ik zeker, want ik heb nog nooit een groot eindtoernooi mogen spelen. We zijn bijna gekwalificeerd en ik zal trots zijn als ik deze talentvolle ploeg straks in Qatar als aanvoerder zou mogen leiden", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Een foto van Van Dijk siert momenteel in Rotterdam op de gevel van de hoge toren Delftse Poort. "Je denkt er niet over na, maar dat dergelijke dingen gebeuren in een loopbaan, dat is echt superleuk. Het verandert overigens niet mijn ego hoor. We zijn allemaal gelijk."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen