Cillessen slaat terug na kritiek én woorden De Boer

10 november 2021, 12:03

Jasper Cillessen behoort na maanden eindelijk weer tot de definitieve selectie van het Nederlands elftal. De doelman van Valencia ontbrak tijdens de laatste interlandperiodes vanwege blessureleed, maar mag met Oranje gaan strijden om een plek op het komende WK in Qatar. Cillessen rekent af met de kritiek die hij de laatste maanden kreeg.

Cillessen hoorde van Van Gaal dat hij als derde doelman aansluit bij het Nederlands elftal. Voorlopig hebben Justin Bijlow en Mark Flekken de voorkeur. "Dat heb ik vaker gehoord", doelt Cillessen in gesprek met ESPN met een glimlach op het verleden, waarin Cillessen onder Van Gaal snel van derde naar eerste keus promoveerde. "De situatie is op dit moment zo, maar het staat niet vast. Natuurlijk neem ik daar geen genoegen mee, ik denk dat niemand dat doet."

Lees ook: Topnieuws voor Oranje: Danjuma fit genoeg na 'aanslag' op knie

Maar Cillessen is niet van plan stennis te gaan schoppen. "Ik ga niet vervelend worden, wat veel mensen over me denken." Bij de NOS gaf de doelman aan blij te zijn eindelijk weer tot de selectie te behoren. Tijdens het afgelopen EK viel hij nog op het laatste moment af vanwege corona. "Een heel onrustige periode, die heb ik afgesloten. Achteruitkijken heeft geen zin."

De doelman was destijds bepaald niet blij met de beslissing van De Boer. "Het gevoel dat ik terug kon keren heb ik altijd gehouden. Ik heb geregeld contact gehad met keeperstrainer Frans Hoek. Het is dus niet zo dat ik aan mijn lot over ben gelaten. Ik ben blij dat ik er weer ben. Er is niks nieuws hier voor mij, de staf is zo goed als bekend."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen