Driessen: 'Overmars-speculatie ging over Ziyech of Van de Beek'

10 november 2021, 09:27

Tijdens het afscheid van Matthijs de Ligt bij Ajax zorgde technisch directeur Marc Overmars voor de nodige speculaties. Overmars vertelde De Ligt dankbaar te zijn dat hij Ajax had geadviseerd om Daley Blind terug te halen naar Amsterdam en vertelde binnenkort nog een tip van de 22-jarige centrumverdediger te gaan opvolgen.

Overmars gaf aan die tip nog even geheim te houden. Valentijn Driessen heeft in een videorubriek van Veronica Inside echter een sterk vermoeden. "Het was onduidelijk wanneer De Ligt dat gezegd heeft. Of hij dat in een eerdere fase gezegd heeft, of laatst. Want ze hebben geloof ik af en toe contact. Dat was onduidelijk. Maar als het nu op het laatste moment was, dan kan het bijna niet anders gaan over óf Ziyech óf Donny van de Beek."

Driessen vertelt hoe hij denkt dat het is gegaan. "Zo van: 'Joh, ik heb Van de Beek pas nog gesproken, die heeft het helemaal niet naar zijn zin, die wil dolgraag terug. Z'n vriendin is in verwachting, en het zit allemaal niet lekker.' Zoiets dergelijks misschien. Maar misschien is het ook wel van een hele periode ervoor, dat kan natuurlijk ook. Dat toen hij Blind aandroeg, hij nog een speler heeft aangedragen."

Van de Beek vertrok in 2020 voor ruim veertig miljoen euro naar Manchester United, terwijl Chelsea in diezelfde zomer naar Chelsea verkaste. Het duo is na hun overstap naar de Premier League nog altijd niet onomstreden.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen