'Barça en Dani Alves (38) binnenkort in gesprek over terugkeer'

10 november 2021, 09:02

Als het aan Dani Alves ligt, speelt hij snel weer in de wereldtop. De Braziliaanse rechtsback is inmiddels 38 jaar oud en is sinds enkele weken clubloos, maar heeft nog altijd brandende ambitie om aan de slag te gaan in Europa. Alves droomt van een terugkeer bij FC Barcelona, de club waar hij talloze successen beleefde.

Dat meldt het Braziliaanse UOL. Alves zit sinds september zonder club na een ruzie met het Braziliaanse São Paulo. Toch voelt de rechtsback zich nog niet te oud om terug te keren bij een van de grootste clubs ter wereld. Alves speelde in het verleden jarenlang samen met Xavi, de nieuwe trainer van FC Barcelona. Binnenkort gaan de twee partijen met elkaar om tafel.

Alves veroverde afgelopen zomer samen met Ajacied Antony een gouden medaille op de Olympische Spelen en is wereldwijd de speler met de meeste gewonnen hoofdprijzen. De back droomt nog van deelname aan het WK van 2022 in Qatar en hoopt zich zodoende in de kijker te spelen in Spaanse dienst. Ook Barça-voorzitter Joan Laporta liet al weten open te staan voor een terugkeer van Alves, maar liet in het midden in welke rol dat was. "Als Xavi hem nodig heeft, dan is dat zeker een mogelijkheid.

Alves verruilde Sevilla in 2008 voor FC Barcelona, waar hij acht zeer succesvolle jaren beleefde. Als belangrijk onderdeel van het tiki taka van Barça droeg hij bij aan zes gewonnen landstitels en drie Champions League-bokalen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen