Gravenberch in gesprek: "Wil graag bij Ajax blijven"

10 november 2021, 07:55   Bijgewerkt: 10 november 2021, 09:46

Ryan Gravenberch hoopt zijn verblijf bij Ajax binnenkort te verlengen. De negentienjarige middenvelder wordt vanwege zijn stormachtige ontwikkeling door de complete wereldtop begeerd, maar geeft zelf de voorkeur aan een langer verblijf in de Eredivisie. Daar hoopt hij zich eerst tot de beste speler van de Nederlandse velden te ontwikkelen.

Dat bevestigt hij in gesprek met Voetbal International. Het tijdschrift legt hem voor dat veel Ajax-supporters bang zijn dat Gravenberch aan zijn laatste seizoen in Amsterdamse dienst bezig is. "'Is dat zo? Dat gevoel heb ik niet", vertelt de jonge middenvelder. "Ik ben hier voor mijn gevoel nog niet klaar, kan nog veel leren, en wil nog veel prijzen pakken met de club."

Gravenberch heeft het namelijk nog altijd uitstekend naar zijn zin in de Johan Cruijff Arena, waar hij strijdt om de landstitel en Champions League-overwintering afdwong. "Ik ben heel happy hier en wil dan ook echt nog niet weg. We zijn ook met de club in gesprek over een nieuw contract. Daar zit beweging in en hopelijk komt dat goed. Ik wil graag bij Ajax blijven en de gesprekken lopen."

Gravenberch maakte in 2018 zijn debuut in de hoofdmacht en werd de jongste speler ooit in het shirt van Ajax. In de met 3-0 verloren topper tegen PSV kwam de 16 jaar en 130 dagen oude middenvelder als invaller binnen de lijnen. Sinds vorig seizoen is Gravenberch onomstreden en behoort hij tot de vaste kern van het Nederlands elftal.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen