'Onana blijft bij besluit en stelt Ajax teleur met zomers vertrek'

9 november 2021, 23:40

Andre Onana heeft zijn standpunt niet veranderd: de doelman gaat deze zomer transfervrij vertrekken bij Ajax en maakt de stap naar Internazionale. Dat betekent dat de Amsterdammers geen vergoeding krijgen voor de keeper, die sinds dit weekend weer mag keepen na een dopingschorsing van tien maanden.

Dat stelt Fabrizio Romano. Club en speler hebben zijn zoals bekend al mondeling akkoord, maar er is nog niets officieel naar buiten gebracht. Dat heeft alles te maken met de regels. De keeper mag met zijn transfervrije status in de zomer pas vanaf januari officieel praten met geïnteresseerde clubs. Dan zal de keeper ook zijn handtekening zetten onder het contract in Milaan.

Lees ook: Verweij kan weinig begrip opbrengen voor fluitconcert voor Onana

Hoewel de transfer al zo goed als zeker lijkt, blijven er meer clubs azen op Onana. Onder andere zijn oude club FC Barcelona zou wel oren hebben naar een hernieuwde samenwerking. Desondanks lijkt de keeper zeker van zijn keuze: na de zomerstop draagt hij het shirt van I Nerazzurri.

Afgelopen weekend behoorde Onana voor het eerst weer tot de Ajax-selectie sinds zijn dopingschorsing. De Kat van Kameroen moest het doen met een plaats op de reservebank, omdat Remko Pasveer de voorkeur kreeg. De F-Side kwam laatst al met een statement, waarin de vertrekkende keeper 'Judas' werd genoemd. Dat de fans zo boos zijn, heeft alles met die dopingschorsing te maken. Ajax betaalde de doelman door, maar nu loopt hij dus wel transfervrij de deur uit.

Lees ook: Onana reserve bij Ajax: "Pasveer was niet normaal"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen