Mazraoui over onderhandelingen: "Hoe moeilijker het wordt"

9 november 2021, 20:59

Noussair Mazraoui en zijn management zijn nog altijd in onderhandeling met Ajax over een nieuw contract. De club en de speler zijn al maanden in gesprek over een nieuwe verbintenis, maar vooralsnog lijkt het akkoord nog ver weg. De vleugelverdediger erkent zelf ook dat het wel erg lang duurt, waardoor de kans steeds groter is dat hij transfervrij de deur uitloopt.

"We zijn nu nog bezig met het proces van praten en onderhandelen. Dat is nu echt vol aan de gang. We moeten kijken wat eruit komt. Maar mensen zijn niet dom. Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt", geeft hij toe in de populaire YouTube-serie Bij Andy in de auto. De vleugelverdediger is bezig aan een ijzersterk seizoen in de Johan Cruijff ArenA. Voor veel clubs kan hij dan ook gezien worden als een buitenkansje als speler en club er niet uitkomen.

Mazraoui is eerlijk over een mogelijke vertrekwens. "Ik zit nu al zeventien jaar bij Ajax en ik word 24 jaar. Op een gegeven moment krijg je wel het gevoel van: hé, ik wil wel een stap maken. Ik wil niet zeggen dat het dit seizoen zo moet zijn, maar het moet ook niet langer dan twee jaar meer duren", aldus de international van Marokko, die dus een langer verblijf nog altijd niet uitsluit. "Ik sta ervoor open. Dat heb ik ook gezegd tegen Marc Overmars. Ik ben daar heel eerlijk in."

De vleugelverdediger kende zijn doorbraak al een aantal seizoenen geleden, maar had de afgelopen seizoenen veel te maken met blessures. Daardoor werd hij voorbijgestreefd door Sergiño Dest en later door Devyne Rensch, maar inmiddels is Mazraoui weer onomstreden in de ploeg van Erik ten Hag. "Qua lifestyle is het kwartje wel gevallen, denk ik. Ik ben nu nog veel meer bezig met goed slapen, eten, water drinken", vertelde de Marokkaan eerder dit seizoen al in het Algemeen Dagblad.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen