Leipzig bezorgd over Brobbey: ''Niet dat wij hem hebben opgeëist"

9 november 2021, 20:30

RB Leipzig heeft Brian Brobbey afgestaan aan Jong Oranje, maar dat ging niet van harte. Dat heeft Erwin van de Looi vertelt in gesprek met Voetbal International. Dat heeft alles met de fysieke staat van de spits te maken. Desondanks is het contact met de Duitse topclub goed.

Leipzig-trainer Jesse Marsch had liever gezien dat Brobbey na zijn blessure vlieguren had gemaakt op de trainingen in Duitsland. "Ik begrijp hun zorgen natuurlijk wel. Hij is geblesseerd geraakt bij ons en heeft sindsdien geen minuten meer gemaakt. De laatste keer zat hij wel bij de selectie. Maar zij zien ook wel: bij ons heeft hij misschien wel kans om minuten te maken", aldus Van de Looi.

De aanvaller is hersteld van zijn kwetsuur, maar toch is de bondscoach voorzichtig met het talent. "Hij gaat ze niet allebei spelen", doelt Van de Looi op de wedstrijden tegen Jong Bulgarije en de leeftijdsgenoten van Gibraltar. "We hebben daar wel heel intensief contact over. Het is ook niet zo dat zij zeggen: we laten hem niet gaan. Of dat wij hem hebben opgeëist."

Deze dagen staan de bondscoach en de Leipzig-trainer dan ook in goed contact met elkaar. "De trainer zei nog: stuur me af en toe een appje hoe het met hem gaat. Op medisch vlak is er dagelijks contact. Uiteindelijk hebben we hetzelfde doel: hij wil wedstrijden winnen en ik wil wedstrijden winnen. Maar los daarvan willen we allebei dat Bryan fit blijft en zich steeds verder ontwikkelt tot een betere speler", besluit Van de Looi.

Brobbey maakte deze zomer transfervrij de overstap van Ajax naar Leipzig. Waar hij in Amsterdam redelijk veel speeltijd kreeg als supersub staat hij bij de Bundesligaclub een stuk lager in de pikorde. "Bij Ajax stond ik af en toe in de basis. Waarom ik nu vaak maar tien minuten mag spelen? Dat moet je aan de trainer vragen, waarom dat is. Ik doe gewoon mijn best", vertelt de aanvaller vorige maand bij NH Nieuws.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen