KKD-revelatie: "Ik zou naar AZ, maar mocht stage lopen bij Ajax"

9 november 2021, 17:47

Max de Waal zal met gemengde gevoelens naar het huidige seizoen kijken. De negentienjarige aanvaller van Jong Ajax is de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie-ploeg en werd verkozen tot beste talent van de eerste periode, maar kan niet altijd rekenen op een basisplaats. Dat heeft alles met Danilo Pereira te maken, die bij het eerste elftal tweede keuze is achter Sébastien Haller.

"Hij komt natuurlijk van het eerste en heeft goede kwaliteiten. Dat is ook de regel: als iemand terugkomt van het eerste, speelt hij gewoon", zegt De Waal tegen NH Sport. De aanvaller heeft dit seizoen al acht treffers achter zijn naam staan. Een mooi aantal, maar het levert hem dus niet wekelijks een plek in de basis op. Desondanks geniet hij met volle teugen bij de beloftenploeg van de Amsterdammers. In 2013 maakte hij de overstap van Always Forward naar de topclub.

"Ik zou eigenlijk naar AZ gaan, maar ik kreeg een brief van Ajax dat ik stage mocht lopen. Nu speel ik dus hier. Het was wel even wennen, er waren allemaal mannetjes bij Ajax. Dat was ik niet gewend", aldus de doelpuntenmaker, die inmiddels zeker weet dat hij zich wil richten op de spitspositie. Eerder was hij nog het manusje-van-alles. "Ik heb in mijn carrière op heel veel posities gespeeld. Vorig seizoen was ik middenvelder, maar ik speelde soms ook als vleugelaanvaller. Nu gaat het goed als spits en dus mag ik niet klagen, maar het kan natuurlijk altijd beter", besluit De Waal ambities.

Trainer John Heitinga is lovend over de aanvaller. "Max is veelzijdig. Hij heeft een goede traptechniek, is technisch vaardig en kan nog koppen ook. Zijn ontwikkeling zit op dit moment wel in de lift, maar hij kan zich nog meer ontwikkelen als aanspeelpunt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen