Van Gaal wijst twee spelers aan voor Berghuis-positie

9 november 2021, 19:17

Steven Berghuis haakte geblesseerd af bij het Nederlands elftal, terwijl Arnaut Danjuma ook nog niet helemaal fit is. De aanvaller van Villarreal reisde wel af naar Oranje en de verwachting is dat hij 'gewoon' kan spelen. Louis van Gaal stelt dat hij het met Noa Lang uit moet vechten aan de linkerkant, terwijl Donyell Malen en Steven Bergwijn beide voor de andere kant moeten vechten.

"Nu Berghuis er niet is, gaat er iemand anders spelen. Zo simpel is het", aldus Van Gaal op de persconferentie. "Het gaat nu tussen twee rechtsbenige spelers. Dat betekent dat ze buitenom moeten. De nieuwe tendens is dat de spelers naar binnen gaan, omdat de backs er ook steeds overheen klappen. Maar zulke spelers hebben wij nu niet. Ik mag als bondscoach uit een hele grote vijver vissen. Dan zou je zeggen dat er wel een speler moet zijn die met zijn linkervoet aan de rechterkant kan spelen."

Lees ook: Van Gaal eerlijk: "Mijn filosofie past niet meer in deze tijd"

Bergwijn speelt het liefst als linksvoor, terwijl Malen bij Borussia Dortmund ook vaak vanaf links komt of juist in de spits staat. Beide spelers hebben echter aangegeven dat ze graag op rechts willen spelen. "Deze jongens hebben zoveel ambitie en die willen heel graag voor Oranje uitkomen. Daar maak ik een beetje misbruik staan. Ze kunnen niet altijd op hun beste posities spelen. Berghuis is geblesseerd en die komt niet terug voor zaterdag. Daarom moeten we een vervanger zoeken."

Tegen Gibraltar liet Van Gaal Malen al invallen op de positie. "Hij deed het goed en scoorde ook nog een hele goede goal. Het kan heel goed dat ik voor hem kies, maar het kan dus ook Bergwijn worden. Dat moet ik op de trainingen bekijken", aldus de bondscoach, die Berghuis nog niet helemaal uitsluit voor het tweede duel in deze interlandperiode: "Ik wacht af of hij nog komt. Als hij een formidabele revalidatie heeft, dan zou hij er nog bij kunnen komen. Maar ik verwacht het niet."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen