Duitse voorbereiding verstoord: vijf spelers in quarantaine

9 november 2021, 10:55   Bijgewerkt: 9 november 2021, 11:08

De voorbereiding op de laatste WK-kwalificatiewedstrijden verloopt voor Duitsland niet zonder problemen. Eén speler - naar verluidt verdediger Niklas Süle - is positief getest op corona. Hij moet, net als vier ploeggenoten met wie hij in contact is geweest, in quarantaine.

Het nieuws werd dinsdag bevestigd door de Duitse bond, al werd de naam van Süle in dat bericht niet genoemd. Het was echter BILD dat zijn naam naar buiten bracht. De bond wist wel te vertellen dat de betreffende speler volledig gevaccineerd is en op het moment geen symptomen vertoont. De andere vier spelers die in quarantaine moeten, hebben zelf negatief getest, maar hebben wel nauw contact gehad met hun positief geteste teamgenoot.

Oliver Bierhoff, die als directeur werkzaam is bij de Duitse voetbalbond, kwam op de website met een toelichting. "Het aantal coronagevallen is flink gestegen in het land. Om die reden zullen we zo verantwoordelijk mogelijk met de situatie omgaan. Dat dit nieuws zo kort voor de laatste twee WK-kwalificatiewedstrijden komt, is voor zowel de trainersstaf als voor de gehele ploeg lastig, maar gezondheid is uiteraard onze hoogste prioriteit. Ik hoop dat de speler die positief getest is snel herstelt en asymptomatisch blijft."

Grote sportieve gevolgen zal de situatie voor de ploeg van bondscoach Hansi Flick overigens niet hebben. Met zeven overwinningen uit de eerste acht duels is Duitsland al zeker van de koppositie in groep J en daarmee dus kwalificatie voor het WK van 2022. In de laatste twee wedstrijden, thuis tegen Liechtenstein en uit tegen Armenië, staan daarom weinig meer op het spel. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen