Veltman teleurgesteld ondanks beste Premier League-start ooit

9 november 2021, 09:19   Bijgewerkt: 9 november 2021, 09:33

Joël Veltman is met Brighton & Hove Albion aan een ongekend goed seizoen bezig. De ploeg staat met zeventien punten uit elf wedstrijden op plek zeven en beleeft daarmee de beste Premier League-start in de clubhistorie. Toch stemde dat bij Veltman niet helemaal tot tevredenheid.

"Voorafgaand aan het seizoen hadden we dit een geweldige start genoemd", begon Veltman op de clubwebsite. "Nu zijn we ietwat teleurgesteld, maar dat laat ook onze groei zien en de verwachtingen die we van onze ploeg hebben. Eigenlijk is het goed om te zien dat we zeventien punten niet genoeg vinden."

De teleurstelling komt vooral voort uit de reeks waar Brighton nu aan bezig is. Hoewel de club nooit eerder zeventien punten bemachtigde in de eerste elf duels, dateert de laatste zege alweer van medio september. Van de laatste zes wedstrijden werd er één verloren en liefst vijf keer gelijkgespeeld. Hier zat een knappe 2-2 tegen Liverpool bij, maar ook puntverlies tegen laagvliegers als Norwich City en afgelopen weekend Newcastle United.

De weg omhoog moet in het bomvolle programma van de komende weken - zeven wedstrijden in 29 dagen tijd - worden ingezet, mede met behulp van enkele spelers die terugkeren van blessures. "Op elke positie hebben we twee goede spelers, dus iedereen moet voor zijn plek knokken", weet Veltman.

"Het wordt een druk blok", ging hij verder. "We hebben nu even een break, al komen sommige spelers ook in actie voor hun land. Daarna zal het druk worden. We nemen nu een paar dagen vrij om niet te veel aan het voetbal te denken. Volgende week keren we terug om ervoor te gaan knokken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen