Ergernis over Bijlow-kritiek: "Bij Ajax-jonkies geen probleem"

9 november 2021, 07:51   Bijgewerkt: 9 november 2021, 08:14

Justin Bijlow reisde deze week wederom af naar het Nederlands elftal. Inmiddels doet de Feyenoord-goalie dat in de wetenschap dat hij ook daar eerste keeper is. Niet meer dan terecht, zo vindt Willem van Hanegem, die stelde dat het nog te lang geduurd heeft voor Bijlow in Oranje zijn kans kreeg.

"Er is geen twijfel, Bijlow is met afstand de beste keeper van Nederland", begon Van Hanegem in het Algemeen Dagblad, dat dinsdag een artikel wijdde aan de ontwikkeling van de 23-jarige doelman van Feyenoord. Onder meer de persconferentie van Arne Slot na de 1-0 zege op AZ werd erbij gehaald. De trainer wilde zich eerder nog niet uitspreken over de keuze die bondscoach Louis van Gaal onder de lat moest maken, maar zei dit keer stellig dat Feyenoord 'de beste keeper van Nederland' in huis heeft.

"Ik vond het de laatste tijd iets te veel over andere keepers gaan", zei Van Hanegem over de media-aandacht voor met name Mark Flekken en Joël Drommel. "In geen enkel land gaat het toch over een tweede, derde of zelfs vierde keeper? Zeker niet als de nummer één zo goed is." Afgelopen zomer stoorde hij zich ook al aan de manier waarop er over Bijlow gesproken werd. "Ik vond het heel irritant dat er voor het EK zo vaak werd gezegd dat hij nog weinig ervaring had. De mensen die analyseren vinden dat blijkbaar bij bepaalde spelers geen enkel probleem, bijvoorbeeld de jonkies van Ajax, maar Bijlow was opeens te onervaren."

Van Hanegem herinnerde zich dat Bijlow al op jonge leeftijd over voldoende zelfvertrouwen beschikte. "Hij liet zich bewust niet verhuren toen hij als jonge keeper Brad Jones en Kenneth Vermeer nog voor zich had. Hij weet heel goed wat hij wil, Bijlow kan voor een heel lange periode de onbetwiste nummer één van Nederland zijn." 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen