Primeur voor Burger na driedubbele afmelding bij Oranje

8 november 2021, 22:22

Wouter Burger is voor het eerst opgeroepen voor Jong Oranje. De twintigjarige middenvelder is bij de selectie gehaald omdat Devyne Rensch is doorgeschoven naar het Nederlands elftal.

Rensch is samen met Jasper Cillessen en Steven Bergwijn bij de selectie van bondscoach Louis van Gaal gehaald. Het drietal mag zich dinsdag in Zeist melden omdat Joël Drommel (ziek), Jurriën Timber en Steven Berghuis (beiden geblesseerd) zijn afgehaakt.

Voor Burger is dat goed nieuws. Hij neemt de plek van de doorgeschoven Rensch over in de selectie van Jong Oranje. De middenvelder doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte afgelopen zomer na huurperiodes bij Excelsior en Sparta Rotterdam de overstap naar FC Basel. In Zwitserse dienst speelde hij tot op heden twaalf wedstrijden, waarvan vijf als basisspeler.

Jong Oranje neemt het vrijdag in het kader van de EK-kwalificatie op tegen Bulgarije. Volgende week maandag staat het duel met Gibraltar op het programma. Met zeven punten uit drie wedstrijden staan de Nederlandse beloften op de tweede plaats in de kwalificatiegroep. Zwitserland, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld, heeft drie punten meer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen