Tsjechië incasseert domper in aanloop naar cruciale avond

8 november 2021, 19:43

Tsjechië moet het in het slotstuk van de WK-kwalificatiecyclus stellen zonder bondscoach Jaroslav Silhavy. De zestigjarige oefenmeester heeft positief getest op het coronavirus.

Daardoor ontbreekt Silhavy volgende week dinsdag op de bank tegen Estland. Dat is een tegenvaller voor de Tsjechen, die alle hulp kunnen gebruiken. Kwalificatie voor het WK in Qatar hebben zij in elk geval niet meer in eigen hand. Groepswinst behoort niet meer tot de mogelijkheden, waardoor de tweede plaats het hoogst haalbare is.

In de strijd om plek twee - die recht geeft op het spelen van play-offs - heeft Tsjechië een lichte voorsprong op Wales. Beide landen veroverden tot nu toe elf punten en omdat de Tsjechen een iets beter doelsaldo hebben (+3 om +1), staan zij tweede. Wales heeft echter een wedstrijd minder gespeeld.

Wint Wales zaterdag van Wit-Rusland, dan nemen de Welshmen de tweede plaats over. De beslissing zal hoe dan ook op de laatste speeldag vallen. Tsjechië neemt het dan op tegen Estland en moet hopen dat Wales het niet goed doet tegen België, dat dan waarschijnlijk al geplaatst is voor het WK.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen