Xavi sprak met Messi en wil in januari de markt op

8 november 2021, 14:39

Xavi is klaar voor zijn avontuur als nieuwe coach van FC Barcelona. Voor de veertigjarige clubicoon wacht direct een enorm pittige klus: hij moet FC Barcelona terughelpen naar de Spaanse en mondiale top. Zijn ploeg bivakkeert momenteel in de middenmoot van la Liga, maar Xavi heeft een duidelijk plan hoe hij dat op wil gaan lossen.

Xavi zat al met voorzitter Joan Laporta om tafel om over eventuele versterkingen te praten. "Natuurlijk hebben we het al over de winterse transferwindow gehad", vertelde Xavi op de persconferentie. "Laten we eerst even kijken hoe Ansu Fati herstelt, we hebben in ieder geval nu spelers waarmee we in meerdere systemen kunnen spelen. Het liefst speel ik met buitenspelers."

Lees ook: Xavi terug bij FC Barcelona: "Wij zijn de allerbeste club ter wereld"

Xavi komt binnen bij een ploeg die zich vooral in de lappenmand bevindt. FC Barcelona is dit seizoen verre van fit en speelt wekelijks met een andere opstelling. "Het is duidelijk dat we ons daar zorgen over maken. We moeten over veel dingen praten, maar dit moeten we echt oplossen. Er is werk aan de winkel, we moeten er voor zorgen dat de belangrijke spelers snel weer terugkeren."

Xavi had deze week nog contact met Lionel Messi, met wie hij als speler talloze successen vierde in Spanje én Europa. "Hij stuurde me deze week een berichtje om me al het geluk te wensen. Hij is geweldig, maar helaas is hij nu niet hier. Datzelfde geldt voor Samuel Eto'o en Ronaldinho... We denken alleen maar aan de toekomst, niet aan spelers die hier niet meer spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen