Nederlands getint Greuther Fürth slechtste Bundesliga-club ooit

Nederlands getint Greuther Fürth slechtste Bundesliga-club ooit

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

8 november 2021 – Greuther Fürth is dramatisch aan het nieuwe seizoen in de Bundesliga begonnen. De Duitse promovendus ging zondagavond in extremis met 1-2 onderuit tegen Eintracht Frankfurt en is daardoor nu cijfermatig de slechtste club ooit in de Bundesliga. Daar kon het Nederlandse trio Jetro Willems, Justin Hoogma en Nick Viergever geen stokje voor steken.

Na elf speelronden heeft Greuther Fürth pas één punt verzameld. De promovendus verloor liefst tien wedstrijden en is daarmee de bedenkelijke opvolger van FC Saarbrücken, dat in 1963/64 na elf speelronden slechts twee punten had verzameld. Saarbrücken degradeerde destijds roemloos naar het tweede niveau, iets waar Greuther Fürth nu ook al voor moet vrezen.

Jetro Willems stond op het basisformulier, maar werd na rust naar de kant gehaald. Nick Viergever en Justin Hoogma kampen momenteel met blessureleed en zijn voorlopig niet inzetbaar. Vanaf de tribune zagen zij dat Cedric Itten hij ploeg in minuut 92 langszij schoot, maar Eintracht Frankfurt vertrok alsnog met drie punten. De mede-laagvlieger won dankzij een late treffer van Rafael Santos Borré.

De achterstand op de veilige nummer vijftien VfB Stuttgart bedraagt daardoor nu al negen punten. Nummer zestien FC Augsburg, dat als het die plek behoudt aan het einde van het seizoen play-offs speelt, heeft acht punten voorsprong op Greuther Fürth.

Reacties

gerelateerd