'Barça hoopt dat derde partij Luuk de Jong deze winter overneemt'

8 november 2021, 10:16

Het huwelijk tussen Luuk de Jong en FC Barcelona is nog niet erg gelukkig. De spits wordt een jaar gehuurd van Sevilla, maar komt nog niet echt goed uit de verf in Catalonië. Na het vertrek van Ronald Koeman, lijkt zijn positie een stuk minder stevig te zijn. Volgens de Spaanse media hoopt de club namelijk dat een derde partij hem in de winter al overneemt.

RMC Sport meldt dat de club meewerkt aan een (tijdelijke) overgang naar een andere club. Als een derde partij De Jong zou willen huren van Sevilla, is Barcelona bereid hem te laten gaan. De club zou dan op zoek gaan naar een alternatief, gezien De Jong in negen wedstrijden slechts één keer het net vond. Door blessures van Sergio Agüero en Martin Braithwaite, maakt hij vooralsnog veel minuten.

Het Spaanse SPORT meldt dat de club bezig is met het onderzoeken van het contract van De Jong, om het vroegtijdig te kunnen verbreken. De Jong zou geen deel uitmaken van de plannen van de nieuwe trainer, Xavi Hernandez. De laatste keer dat De Jong namens Barcelona binnen de lijnen kwam, is alweer drie wedstrijden geleden. Daarvoor speelde hij respectievelijk zes minuten en vijf minuten.

Lees ook: 'Koeman-ontslag slecht nieuws voor De Jong

De Jong kende een goed jaar bij Sevilla, nadat hij ze met belangrijke doelpunten in de finale en de halve finale aan de Europa League-zege had geholpen. Daarna volgde een kwakkeljaar, waarin hij pendelde tussen de basis en de bank. Sevilla haalde met Rafa Mir een derde spits en dus kon De Jong vertrekken uit Andalusië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen