Ongelukkige De Vrij helpt Milan aan puntje in derby

7 november 2021, 22:45

AC Milan en Internazionale hebben elkaar zondagavond in evenwicht gehouden. De aartsrivalen uit Milaan besloten de Derby della Madonnina in een 1-1 gelijkspel. Stefan de Vrij had een ongelukkige hoofdrol in de burenruzie, die zijn werkgever weinig opleverde.

De Vrij was de enige Nederlander die aan de aftrap verscheen in het Stadio Giuseppe Meazza. Denzel Dumfries moest namelijk andermaal genoegen nemen met een plekje op de reservebank. Na een fraaie sfeeractie van de supporters schoten Milan en Inter uit de startblokken. De bezoekers kregen al na elf minuten spelen een strafschop na een overtreding op Hakan Calhanoglu. De Turkse middenvelder stond vorig seizoen nog onder contract bij Milan en schoot nu raak namens Inter: 0-1.

De ploeg van trainer Simone Inzaghi kon echter niet lang van de voorsprong genieten. Aan de overkant was De Vrij namelijk verantwoordelijk voor de ongelukkige gelijkmaker. Hij probeerde een vrije trap weg te werken, maar knikte de bal onbedoeld achter zijn eigen doelman: 1-1. Halverwege het eerste bedrijf kreeg Inter de uitgelezen mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Lautaro Martínez zag zijn strafschop echter gekeerd worden door Milan-doelman Ciprian Tatarusanu.

In de tweede helft mocht Dumfries alsnog zijn opwachting maken en wisselde beide ploegen er lustig op los. Milan en Inter kregen allebei kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar moesten aan het einde van de rit genoegen nemen met een gelijkspel. Door de puntendeling laat Milan na om de koppositie over te nemen van Napoli. Milan staat wel op de tweede plek van de Serie A en heeft zeven punten meer dan nummer drie Inter.