Cillessen pakt punt tegen Atléti ondanks wereldgoal Griezmann

7 november 2021, 18:10

Atlético Madrid heeft dure punten gemorst in strijd om de Spaanse koppositie. De regerend landskampioen gaf tegen middenmoter Valencia een 1-3 voorsprong uit handen en speelde uiteindelijk met 3-3 gelijk. De achterstand op Real liep daarmee op naar vier punten.

Antoine Griezmann zorgde na een uur spelen voor het absolute hoogtepunt van de wedstrijd. De van FC Barcelona gehuurde aanvaller stoomde op, profiteerde van de ruimte die zijn aanvalskompaan Luis Suárez creëerde en schoot verwoestend raak in de kruising. Op de kiezelharde knal had doelman Jasper Cillessen geen antwoord. Griezmann schoot zijn ploeg op een 1-2 voorsprong. De dertigjarige Fransman tekende voor zijn tweede competitiegoal sinds zijn terugkeer naar Madrid.

Dankzij een bekeken schuiver van Luis Suárez was Atlético voor rust op voorsprong gekomen, maar Valencia kwam via een eigen goal van Stefan Savic langszij. Na de treffer van Griezmann pakte Atlético direct door: het was Sime Vrsaljko die de marge op twee doelpunten bracht. In blessuretijd moest Atlético echter alsnog vrezen voor puntenverlies, omdat Hugo Duro in minuut 92 de aansluitingstreffer fabriceerde. Valencia opende in de slotminuten de jacht op de gelijkmaker en kreeg wat het verdiende. Diezelfde Duro kopte in de 96ste minuut de 3-3 tegen de touwen.

Atlético Madrid bleef voor de vijfde wedstrijd op rij ongeslagen in Spanje en kwam daardoor na twaalf speelronden op 23 punten. Alleen Real Madrid is met 27 punten beter aan het nieuwe seizoen begonnen. FC Barcelona staat slechts op de negende plaats en wacht al vier wedstrijden op een overwinning. Cetla de Vigo pakte zaterdagavond een spectaculair punt tegen de Catalaanse grootmacht.