Serie A-legende Shevchenko keert terug in Italië voor trainersklus

Serie A-legende Shevchenko keert terug in Italië voor trainersklus

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 november 2021 – Andriy Shevchenko is de nieuwe trainer van Genoa, zo maakt de Italiaanse club via de officiële kanalen bekend. De oud-voetballer moet de club uit de degradatiezone zien te krijgen. De ploeg staat momenteel zeventiende met negen punten uit twaalf duels. Dat moet dus beter onder de nieuwe oefenmeester.

De voormaig voetballer, die in de Serie A jarenlang furore maakte als goalgetter bij AC Milan, volgt Davide Ballardini op. Het is voor de Oekraïner de eerste klus als clubtrainer. Eerder was hij wel al werkzaam als bondscoach van zijn vaderland. Daarvoor nog bekleedde hij de rol als assistent-trainer bij de nationale selectie.

Afgelopen zomer nam hij het nog op tegen Nederland tijdens het Europese kampioenschap. Dat duel eindigde in een 3-2 overwinning voor het thuisland in de Johan Cruijff ArenA. Desondanks kwam hij met zijn ploeg wel verder dan Oranje. Hij bereikte de kwartfinale, waarin Engeland uiteindelijk een maatje te groot was (4-0). Na het toernooi vertrok hij, waardoor Genoa hem nu transfervrij op kan pikken als nieuwe oefenmeester. Hij heeft meteen een verbintenis afgesloten tot medio 2024.

Uiteindelijk vormde een 2-2 gelijkspel tegen Empoli afgelopen vrijdag definitief de druppel voor de clubleiding om Ballardini de laan uit te sturen. Genoa werd onlangs overgenomen door het Amerikaanse 777 Partners, dat grote ambities met de club uit de Italiaanse havenstad heeft. De komst van Shevchenko moet het begin zijn van een succesvolle periode.

Reacties

gerelateerd