Dost scoort in foutenfestival, maar wint niet met Club Brugge

7 november 2021, 15:40

Bas Dost heeft zondagmiddag ondanks zijn zesde goal van het seizoen niet met een lach van het veld kunnen stappen. Club Brugge kwam tegen Standard Luik niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Dat terwijl de ploeg in eerste instantie wel een marge van twee doelpunten had.

Dost moest de eerste maanden van het seizoen genoegen nemen met een plek op de bank, maar heeft zijn basisplaats weer terug. Tijdens de 4-2 overwinning in het bekertoernooi tegen Deinze was hij al tweemaal trefzeker en ook tegen Sint-Truiden was het twee keer raak voor de goalgetter. Zondag leek hij met zijn doelpunt weer verantwoordelijk voor een overwinning. Maar dat gebeurde dus niet.

Het was overigens een koud kunstje voor Dost tegen de Waalse club. Doelman Arnaud Bodart liet een hoge bal uit zijn handen glippen, waarna de bal bij de Nederlander op het hoofd kwam. Zonder dat de spits ook meer iets kon doen, stond de treffer achter zijn naam. Het bleek het begin van een foutenfestival, want ook Brugge-keeper Simon Mignolet ging niet vrijuit bij de tegentreffers. Aron Dønnum kon voor rust de 2-1 maken toen de doelman veel te ver voor zijn goal stond.

In de tweede helft veroorzaakte Mignolet een strafschop. Verdediger Noë Dusenne benutte het buitenkansje, waardoor de 2-0 voorsprong van Club Brugge vijf minuten na rust weg was en de ploeg opnieuw moest jagen op de driepunter. Dat lukte niet. De wedstrijd eindigde met een gelijkspel. Door het puntverlies van Dost en co is het gat met de verrassende koploper Union Sint-Gillis inmiddels opgelopen tot vier punten. Bij die ploeg staat Bart Nieuwkoop onder contract.