Interlands op de tocht? Danjuma valt geblesseerd uit

7 november 2021, 15:57

Mogelijk slecht nieuws voor Arnaut Danjuma. De aanvaller is zondagmiddag geblesseerd geraakt tegen Getafe. Binnen het kwartier moest de vleugelflitser het veld verlaten, waardoor de wedstrijden met het Nederlands elftal op de tocht staan. Dat terwijl hij de vorige interlandperiode zoveel indruk maakte. Zonder de aanvaller won Villarreal met 1-0 van Getafe. Al na tien minuten maakte Manu Trigueros de enige treffer van de middag.

Vorige interlandperiode werd de aanvaller in eerste instantie buiten de selectie van Louis van Gaal gehouden, maar na de blessure van Cody Gakpo werd hij alsnog opgeroepen. Danjuma maakte in die paar dagen indruk. Hij mocht tegen Gibraltar een half uur meespelen. Dat deed de vleugelspeler overtuigend. Hij scoorde, was gevaarlijk met zijn voorzetten en kreeg het publiek op de banken met zijn passeerbewegingen en sprints.

"Hij maakte een spectaculaire invalbeurt. Hij had hele leuke en goede dribbels", liet Van Gaal na dat duel weten voor de camera van de NOS. Maar nu ontbreekt de aanvaller dus mogelijk, terwijl ook linksvoor Gakpo al aan de kant staat met een blessure. Hoe ernstig de schade precies is voor de aanvaller van Villarreal moet nog blijken. Wellicht ging hij uit voorzorg naar de kant na twaalf minuten.

Van Gaal liet eerder al weten dat hij krap zat met buitenspelers aan de rechterkant, maar de linkerkant is nu ook een probleem aan het woorden. Noa Lang kan daar spelen en ook Donyell Malen zou daar bij nood uit de voeten kunnen. Mocht de aanvaller daadwerkelijk afhaken, dan kan de bondscoach nog een nieuwe speler oproepen. Steven Bergwijn van Tottenham Hotspur zat bij de voorselectie, maar haalde de definitieve ploeg niet. Mogelijk kan hij alsnog op een uitnodiging rekenen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen