FC Groningen weet niet te winnen van stug RKC

7 november 2021, 14:25   Bijgewerkt: 7 november 2021, 15:10

FC Groningen heeft zondagmiddag in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen RKC Waalwijk. De Waalwijkers speelden zeer gegroepeerd, waardoor Groningen er nauwelijks doorheen wist te komen. RKC kreeg vooral mogelijkheden door countervoetbal en kwam via Michiel Kramer op voorsprong in de veertiende minuut. Groningen drong de tweede helft aan, maar maakte pas in de slotminuten de gelijkmaker via invaller Jorgen Strand Larsen.

Vanaf het begin van de wedstrijd was het initiatief voor de thuisclub. De formatie van Danny Buijs leek dat zelf af te dwingen, maar liep daarmee in de val van RKC. Dat ving FC Groningen op de eigen helft op, om vervolgens met tegenaanvallen de ruimtes te zoeken. In de veertiende minuut vond Jens Odgaard met zijn steekpass Michiel Kramer, waarna de oud-Feyenoorder Peter Leeuwenburgh wist te verslaan: 0-1. Even daarvoor was Groningen al gewaarschuwd toen Said Bakari stuitte op het been van een verdediger.

De man waarvan het meest verwacht mocht worden bij FC Groningen, spelmaker Daleho Irandust, kon geen gaatjes vinden in de RKC-defensie voor de beslissende steekpass. Zijn dribbels eindigden vaak in schoonheid en zijn passes waren niet nauwkeurig genoeg om de ploeg van Joseph Oosting te verrassen. Na de theepauze zorgde de komst van Romano Postema voor nieuwe energie bij de Groningers. Het publiek ging erachter staan en de gelijkmaker leek in de lucht te hangen.

Omdat RKC Waalwijk het duel vertraagde, kon FC Groningen net als in het eerste bedrijf geen vuist maken. Ook de komst van andere invallers als Jorgen Strand Larsen, Paulos Abraham en Laros Duarte sorteerden niet in een schokeffect. Tot overmaat van ramp moest nota bene Postema als invaller het veld verlaten vanwege een blessure en leek de pijp leeg bij Groningen.

Toch kreeg de thuisploeg loon naar werken toen Jorgen Strand Larsen op fantastische wijze een voorzet binnen werkte. Na een voorzet van Mo El Hankouri kon de Noor binnenglijden: 1-1. Daarna leek het er even op alsof FC Groningen ook nog de zege zou binnenslepen, maar hield RKC dapper stand. {image[351177][left-half][]}

Spelersbeoordelingen* 

FC Groningen: Peter Leeuwenburgh 6; Damil Dankerlui 6, Neraysho Kasanwirjo 6.5, Wessel Dammers 6; Marin Sverko 6, Mo El Hankouri 6.5, Tomas Suslov 6, Bart van Hintum 6; Cyril Ngonge 4.5

(45. Romano Postema 6)(75. Patrick Joosten), Michael de Leeuw 5(65. Paulos Abraham 5), Daleho Irandust 5.5 (65. Jorgen Strand Larsen 7)

RKC Waalwijk:

Etienne Vaessen 6; Melle Meulensteen 6, Ahmed Touba 5, Shawn Adewoye 6; Jurien Gaari 5.5 (60. Luuk Wouters 6), Vurnon Anita 6, Yassin Oukili 6(60. Ayman Azhil 6) , Alexander Büttner 6 (71. Lennerd Daneels); Jens Odgaard 6.5 (Sebbe 80. Augustijns), Said Bakari 6; Michiel Kramer 6 (60. Finn Stokkers 5.5)

Man of the Match: Jorgen Strand Larsen

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen