"Zij hadden het droomkoppel van PSV moeten worden"

7 november 2021, 11:38   Bijgewerkt: 7 november 2021, 11:44

Mohamed Ihattaren stond jaren te boek als het grote talent van PSV, maar echt onomstreden worden lukte hem niet. Inmiddels heeft Yorbe Vertessen de rol van toptalent overgenomen. Peter Uneken werkte met het duo samen bij Jong PSV.

"Het was een fantastisch duo. Zodra Mo de bal kreeg, begon Yorbe al met sprinten. Die twee konden elkaar blindelings vinden. Mo was de explosieve van de twee, altijd aanwezig. Yorbe was juist vrij bedeesd, maar zo gevaarlijk door zijn snelheid en scoorde erop los in de jeugd. Zij hadden eigenlijk het droomkoppel van PSV moeten worden", zegt Uneken in gesprek met de NOS.

Het duo heeft nooit samen kunnen schitteren in het eerste elftal. Vertessen is momenteel bezig met zijn doorbraak, terwijl Ihattaren na een moeizame verhouding met Roger Schmidt is vertrokken. Hij staat onder contract bij Juventus, maar wordt dit seizoen verhuurd aan Sampdoria. Daar kwam de aanvallende middenvelder nog niet aan actie, mede wegens persoonlijke problemen. "Het is doodzonde hoe het nu met Mo gaat", aldus Uneken. "Hopelijk krijgt hij zijn loopbaan weer op de rit en komen hij en Yorbe elkaar nog een keer tegen."

Lees ook: 'Ihattaren wil niet stoppen en spreekt wens uit om weer te spelen'

Vertessen lijkt eerst een basisplaats te willen bemachtigen. Hij klopt op de deur. Dit seizoen heeft hij al vijf goals en drie assists achter zijn naam staan."Yorbe is heel doelgericht, maar zou nog veel meer het overzicht moeten houden. Hij heeft te veel kansen nodig", vertelt Uneken, die momenteel assistent-trainer bij RKC Waalwijk is, kritisch. "Zodra Yorbe voor de goal rustiger wordt, kan hij nog veel beter worden. Hij moet nog veel meer goals gaan maken."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen