De Ligt stopt Serie A-smaakmaker af en oogst lof: "Niet makkelijk"

7 november 2021, 11:20

Matthijs de Ligt hield zich zaterdag uitstekend staande tegen Fiorentina-spits Dusan Vlahovic. De aanvaller was dit kalenderjaar al goed voor 25 doelpunten en wordt gelinkt aan alle grote Europese clubs. De international van Oranje oogste met zijn optreden lof bij trainer Massimiliano Allegri.

"Onze twee centrumverdedigers moesten Vlahovic bespelen en dat is niet makkelijk. Maar ze hebben alle duels gewonnen, dat was belangrijk voor het verloop van de wedstrijd. Ik ben blij met deze prestatie, deze overwinning geeft ons een goed gevoel", vertelt de oefenmeester tegen Corriere dello Sport na de 1-0 overwinning. Juan Cuadrado zorgde in de blessuretijd voor de winnende goal.

De Ligt kon na de wedstrijd tevreden voor de camera verschijnen van het clubkanaal. Hij is lovend over Vlahovic. "Zo'n speler is erg sterk en moeilijk te bespelen, maar het is niet nodig om bang voor hem te zijn. Ik probeerde me achterin te positioneren en hem meteen aan te pakken als hij de bal kreeg, om zo mijn aanwezigheid te laten voelen. Na een paar duels heeft hij de bal niet zo vaak meer gekregen", aldus de verdediger, die deze week met zijn ploeg op trainingskamp moest van Allegri.

"Ik blijf liever thuis, maar als de coach dat wil, respecteer je dat. Uiteindelijk hebben we twee keer gewonnen. We moeten nog veel verbeteren, maar de drie punten zijn erg belangrijk", besluit de mandekker tevreden. De Italiaanse club staat inmiddels achtste op de ranglijst. Het gat met koplopers Napoli en Milan is dertien punten, terwijl de bovenste ploegen nog een wedstrijd tegoed hebben.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen