Robben dacht kort na over 'nieuwe rentree' na grap Buijs

Robben dacht kort na over 'nieuwe rentree' na grap Buijs

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

7 november 2021 – Arjen Robben dacht heel even aan een korte rentree bij FC Groningen. De oud-voetballer neemt zondagmiddag afscheid van de supporters tegen RKC. Danny Buijs liet op de persconferentie weten dat de aanvaller mee mocht doen als hij zijn voetbalschoenen meenam. Het bracht hem aan het twijfelen.

"Ik heb dat wel de revue laten passeren. Dat zou heel mooi en bijzonder zijn. Maar het is niet realistisch. Ik ben niet fit en sterk genoeg voor Eredivisie-voetbal", vertelt Robben in gesprek met FC Groningen TV. Vorig seizoen keerde hij terug bij zijn oude liefde, maar mede door blessures werd dat een frustrerende periode voor de voormalig international van het Nederlands elftal. Een korte invalbeurt ziet hij daarom niet meer zitten.

Lees ook: Buijs: "Arjen mag invallen als hij zijn voetbalschoenen meeneemt"

"Ik had graag nog een jaartje door gewild. Het afscheid is mooi, maar ik had graag nog in een volle Euroborg één mooie wedstrijd willen spelen. Dat is helaas niet gelukt, maar het was de juiste en verstandigste beslissing. Het was een botsing tussen het voetbalhart en het verstand", aldus Robben, die er wel alles aan gedaan heeft om fit aan dit seizoen te beginnen. Het zat er echter niet in.

"Ik ben na de laatste wedstrijd tegen Utrecht nog lang wezen doortrainen, maar het ging nog steeds niet van harte. Ik had twee, drie maanden chronische klachten aan mijn achillespezen. Het was geen pretje meer. Het viel tegen", vertelt Robben eerlijk. Nu hij geen voetballer meer is, heeft hij veel tijd voor zijn gezin. "Ik kijk veel bij de wedstrijden van mijn kinderen, daar train ik ze ook wel eens. Maar ik weet niet of ik daar in verder wil. Ik laat de tijd er overheen gaan. Dan komt er vanzelf iets wat me leuk lijkt."

Reacties

gerelateerd