KKD-revelatie maakt indruk: "Kan de subtop van de Eredivisie aan"

7 november 2021, 09:34

Thijs Dallinga blijft maar scoren. Na veertien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie staat de teller al op zestien treffers. Zaterdagmiddag was hij weer de grote man bij Excelsior. Tijdens de 2-5 zege op Telstar zorgde hij voor vier doelpunten, tot groot genoegen van zijn trainer Marinus Dijkhuizen. Hij weet het zeker: de aanvaller kan een stap maken.

"Ik heb van hem genoten, maar eigenlijk van het hele team. Thijs is on fire, hij is niet te houden. Ik denk dat hij ons met zijn kwaliteiten nog ver kan brengen dit seizoen. Thijs is heel allround, sterk en heeft veel zelfvertrouwen. Hij is een winnaar en scoort structureel. Met hem kunnen we veel tegenstanders pijn doen", vertelt de oefenmeester lovend bij ESPN.

"Een type spits als Thijs zie je niet zo veel meer. Hij is een targetman, snel en heeft ook diepte in zijn spel. Wat dat betreft heeft hij alles. Dat maakt hem redelijk uniek", vervolgt Dijkhuizen, die weet dat de Rotterdamse club niet zijn eindstation zal zijn. "Als ik zie wat hij nu voor ontwikkeling doormaakt en ik weet hoe eager hij is om beter te worden, dan denk ik dat hij minimaal de subtop Eredivisie aankan."

Dallinga heeft bij Excelsior een contract tot de zomer van 2023, maar de kans lijkt niet heel groot dat hij die verbintenis uitdient. Mario Been, technisch bestuurslid bij de Rotterdammers, is ook lovend over de doelpuntenmachine. "Hij heeft zestien goals en we zitten nog niet eens op de helft… Ik zie wel iets in hem. Hij heeft een bepaalde diepgang en staat altijd op de goede plek. Dat heeft een spits wel nodig. Hij is jong, kan nog groeien. Hij kan wel een stap maken naar de Eredivisie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen